Vi tester Screenbeam
Trådløst bilde


Trådløs bilde er en ettertraktet løsning. Screenbeam løser dette litt anderledes enn konkurrentene og er dermed en spennende løsning. Vi har testet ut Screenbeam 960 og skriver også litt om den nye 1100.

 

 

Screenbeam bruker protokollene Miracast og Airplay og krever dermed ikke at du bruker dongler eller at du installerer noen apper. Her er alt på plass i operativsystemet fra før (Windows 10, Android 4.2, IOS 11, MacOS10 - støtter også flere utgaver av Windows 7).

I Windows kan du også bruke Screenbeam som "Utvidet" eller "ekstra" skjerm på lik linje med en kablet skjerm - det er det ikke mange andre løsninger som klarer!

I Windows kobler du til via menyen for projisering (trådløst skjerm)

Fra IOS og Mac bruker du AirPlay-funksjonen

Skjermene eller projektorene vil være synlige her!

 

For Windows og Android med Miracast er dette spesielt genialt fordi protokollen kan kjøre P2P (Peer-to-peer) uavhengig hvilket WLAN/LAN du er tilkoblet - du oppretter en dedikert forbindelse til Screenbeam. Dette løser endel problematikk knyttet til tilgang til nettverk for gjester m.m. og gir også strålende ytelse.

 

AirPlay krever derimot et nettverk (Og støtter ikke P2P) så da må du være tilkoblet samme nettverk som Screenbeam (Som er kjent fra øvrige løsninger for trådløst bilde uten dongle). I den kommende 1100-serien er også dette løst elegang da enheten har to nettverkskort og generer et eget nettverk for nettopp AirPlay.

 

Touch/USB trådløst

Noen av det absolutt glimrende er støtte for trådløst overføring av touch. Kobler du til din Windowsmaskin trådløst kan du styre denne via en interaktiv skjerm helt sømløst - berøringene overføres trådløst og i sanntid. Dette er glimrende for skolesammenheng og møtersammenheng.

 

Ytelse Dette er ofte det vanskelige. Screenbeam har derimot gjort en skikkelig jobb her, og har en rekke innstillinger for nettverk og kanaler.  Screenbeam kan manuelt settes til å bruke ledige frekvensområder i nettverket, men har faktisk muligheten til å gjøre dette intelligent selv. Ytelsen for vår del var så bra at vi enkel spilte av FullHD video i full skjerm uten det minste forringelse av kvalitet.

 

Administrasjon

Screenbeam kommer med både en administrasjonsløsning og en løsning for klasserom (Classroom Commander). Du kan lese mer om disse på screenbeam.com

Det eneste begrensningen du bør merke det at Screenbeam aksepterer en tilkobling av gangen. Det er til gjengjeld svært enkelt å koble til.

Du finner Screenbeam 960 på denne lenken.

Sjekk ut et par videoer fra Screenbeam her!


 
 

Hva er #Lean
Mer flyt!