Hvordan starter du samarbeidet med en ny kunde? Arjan fra IAM Marketing, fant ut at en kort serie med idédugnader og strategiske økter med alle interessenter fungerer best for ham. En stor utfordring er imidlertid at han trenger å være i stand til å visualisere ideer under disse øktene, men han kan aldri være sikker på hvilke verktøy som er tilgjengelige på stedet. Så han lette etter en løsning.

Møt hvor som helst
“Mitt oppdrag er å hjelpe selskaper med merkevarebygging og markedsføringskampanjer. Vanligvis har disse prosjektene mange forskjellige interessenter og delprosjekter. Derfor er det nøkkelen for meg å visualisere ideer, ta notater og gi struktur under kickoff-øktene, forklarer Arjan. «Her er Magic-Charts perfekt for meg, fordi jeg ikke lenger trenger å bekymre meg for at tavler eller flippover er tilgjengelig i møterommene.»

Visualisering er nøkkelen
Han opplever at visualisering gir mye verdi: ”Å faktisk visualisere det som blir sagt under øktene, hjelper virkelig til at alle er på samme side. Dette er viktig fordi kundene mine ofte ikke har noen klar idé ennå hva de vil oppnå, hvordan de skal måle suksess og hvordan de kan dele alle ideer i mindre trinn.

Utløser nysgjerrighet
“Jeg forbereder alltid rammene av økten på kontoret mitt og henger Magic-Charts på veggene før økten starter. Det får deltakerne umiddelbart til å lure på hva som er i ferd med å skje, fordi Magic-Charts er bokstavelig talt plassert over hele rommet. Det fungerer også som en etning for meg under økten, fordi alle de forskjellige emnene allerede er på veggen. »

«På slutten har vi alle resultatene og viktige uttalelser på veggen.»

Ingen går seg vill
Magic Charts hjelper meg også til å sørge for at ingenting går tapt. I løpet av økten kan jeg enkelt lage sammenhenger mellom det som ble sagt i begynnelsen og under økten. Og til slutt har vi alle resultatene og viktige uttalelser på veggen. Etter økten kan jeg bare rulle opp Magic-Charts og henge dem på mine egne kontorvegger. Å ha hele ide-galleriet, ønskelistene og prioriteringene rundt meg er ekstremt verdifullt når jeg utarbeider prosjektplanene.