Clarico-Banner

Møterom, møteplass, huddle?

Betegnelse er mange, og er ment å beskrive bruken. Uavhengig av navn og begrep er det lurt å tenke gjennom følgende:


- Hvor mange skal være tilstede

- Hva skal de gjøre?

- Hvor lenge holder de på?

- Hvem skal de kommunisere med, eller skal de ikke?

- Hva har de med?

- Hva er optimalt resultat?

- Hva skal de ha med seg ut? 

Effektivt - Smart - Enkelt

Et godt møterom virker hver eneste gang det brukes!


Effektivt

Møterom må være praktiske og enkle å bruke. Det skal være lett å komme igang når møtet starter. Vi ser at kompleksiteten i møterommet forsvinner og at enklere møterom blir stadig mer etterspurt. Møterommene skal kunne brukes spontant, og gjerne uten at man har med egen pc/mac. Tilgjengeligheten til møterom er også viktig, det skal være lett å finne et ledig rom, samt å booke det. 


Digitalt og Analogt

Med nye arbeidsmetodikker som Agile, Lean og Scrum ser man behovet for analogt tilbehør i en større grad. Skjerm vil ikke nødvendigvis erstatte en god tavle, men sammen kan de gjøre arbeidshverdagen lettere for mange. 


Globalt

Verden blir mindre og tiden vår mer verdifull. Muligheten til å samarbeide godt på tvers av lokasjon og landegrenser blir stadig viktigere. Både tidsbruk, økonomi og miljø er viktige faktorer. Når man kan utnytte god teknologi for å samarbeide fra vært sitt møterom oppnår man gode resultater.


Integrert

Man ønsker ofte de samme mulighetene i møterommet som man har på sin egen enhet. Å kunne benytte seg av telefon, PC eller MAC i møterommet har blitt vanlig, og man forventer at det skal virke overalt. Møterommet har blitt en levende del av teknologiorganisasjonen og det forventes at viktig og riktig informasjon om blant annet tilgjengelieghet er lett å finne. 

Clarico-3 Columns Style 5
UTFORDRINGERTFOT
De klassiske utfordringene går igjen i de fleste bedrifter: Er møterommet ledig? Har jeg riktig overgang? Virker lyden på videokonferansen? Er det whiteboard der? 
Clarico-3 Columns Style 5
ALTERNATIVER
Når man skal lage eller oppgradere et møterom er det endel valg man må ta. Vi kan hjelpe kunden din til å ta de riktige valgene basert på deres behov.
Clarico-3 Columns Style 5
LØSNINGER
Det er mange som tenker "vi skal bare ha et standard møterom", men hva er egentlig det? Det som er standard for en  kunde passer nødvendigvis ikke til en annen kunde.

KOMPONENTENE I ET GODT MØTEROM


Clarico-Image-Text

Bilde

Størrelse er god start. Er det over 100'' som er behovet er sannsynligvis en projektor eller en videovegg løsningen. Er bildet under 100'' har vi monitorer som dekker de fleste behov.

Med dagens utvikling velger de fleste også en interaktiv monitor som fungerer glimrende med Windows/Office 365, MacOS, Linux eller Android. Prisene er god - garantiene er meget gode på interaktive løsninger. Og touch er sannsynligvis tilstede en stund - det er neppe så mange telefoner går inn i bedriftsmarkedet uten touchskjerm.

Vi har størrelser fra 43'' - 98'' i monitor, hvorav touchmonitorene dominerer 65''-86'' segmentet totalt.
Touchskjermer kombinert med Yealink videokonferanse for Teams er ofte en ønsket kombinasjon, og også våre interaktive skjermer med innebygget Windows Møteromsløsning! 

Sjekk ut disse artiklene for å lese mer! Artikkel 1, Artikkel 2

 

Lyd

 Lyd er dessverre ofte oversett i møteromsløsninger, til tross for at vi vet at dette er essensielt for gode møter. Uten god lyd (fra møterommet, og ikke minst akustikken i selve rommet) så blir både effektiviteten og kvaliteten dårligere. Folk blir mer slitne av dårlig lyd.


God lyd betyr gode mikrofoner, gode høyttalere og kanskje også lydabsorberende materialer for f.eks dempe ekko. Et møterom med mye glass kan være krevende, men det finnes mange gode løsninger.


Spør oss gjerne, men enda bedre - kom og hør! Sjekk også ut hvordan våre høyttalere blir produsert i denne videoen.


Selvfølgelig har vi også med oss lydkvalitet i våre løsninger fra Yealink og Catchbox!

Clarico-Image-Text

Løsninger

Produkt kan være spennende, men det er den komplette løsningen som avgjør om du får det du ønsker deg. Vi har testet ut hva som passer best sammen, som gir deg den beste brukeropplevelsen og hva som gir mest verdi for pengene.

Vi kan Android, Windows, IOS, MacOS og vet hvordan vi skal sette sammen for alle disse plattformene. Vi kan levere videokonferanse for Zoom, Microsoft Teams, Google og tradisjonell videokonferanse - og vi har produktene som passer til.

Det er for eksempel viktig å ha høyttalere og mikrofoner som passer til nettopp det møterommet du skal innrede. Noe passer der det er mye glass, men mens i store rom med bakgrunnstøy kreves noe annet. 

I et klasserom hvor det er Windows som er base så har vi gode løsninger for alt fra administrasjon av monitor og apper, til trådløst samarbeid og deling. I et klasserom hvor Google eller IOS er rådende så finnes det andre løsninger som passer bedre.

Vi vil gjerne vite om din kunde/dine behov - kanskje vi kan bidra med noen tips. Sjekk også artiklene vi har skrevet - det kan være vi har skrevet om din utfordring eller ditt miljø.

 

Analogt

Med nye arbeidsmetoder som Lean, Scrum og Agile, ser man at behovet for arbeidsflater ikke blir mindre selv om man setter inn digitale flater oftest i form av monitor. Kreative prosesser krever plass, spontanitet og fleksibillitet i form av kombinasjonen av digitale og analoge arbeidsflater.


Store skriveflater i høy kvalitet gir nye muligheter for samarbeid, planlegging og informasjonsdeling.

Whiteboard og glasstavler kommer i mange størrelser og varianter, se mer om produktene fra Legamaster.


Med f.eks Legamaster Wall-Up og Board-Up ser man neste generasjons Whiteboards som er modulære og kan bygges til å passe et hvert behov.


Vil du se? Besøk oss i vårt showroom eller se i webshop!


Clarico-Text-Image-2

Usynlig

Et møterom som virker hver gang inneholder ofte endel komponenter som ikke syns. For eksempel kabler, overganger, switchers, scalere m.m. Dette er komponenter du ikke trenger å se, men som er designet for at brukeropplevelsen blir best mulig!

Vi sørger for at alt er på plass og at det som ikke trenger å være synlig forblir usynlig.

Trådløs tilkobling er også en aktuell detalj som nå kan løses på mange svært gode måter - Sjekk ut utvalget på vår webshop.

De Vanligste Utfordringene

De vanligste utfordringene i et møterom er overraskende nok de samme hos de aller fleste bedrifter. Ofte blir møterommet for vanskelig å bruke. Kanskje ikke fordi det er så avansert, men informasjonen om det nye møterommet har ikke nådd de som faktisk skal bruke det. Manglende overganger, kabelrot, tilgjengelighet og manglende fleksibilitet er gjengangere når vi snakker med kunder om deres utfordringer. 

Kabelrot og overganger kan kanskje fjernes hvis man velger en trådløs løsning? Her har det skjedd mye de siste årene, spør oss gjerne om råd.


Tilgjengelighet kan synligjøres i resepsjonen, ved møterommet og i kalenderen til alle ansatte. Ofte booker man et møterom for sikkerhets skyld, hva skjer når det ikke blir brukt? Kanskje man skal registrere seg inn på et møterom når møtet starter, så slipper man at ubrukte møterom blir stående ubrukte.


Fleksibilitet er viktig for mange. Kan møterommet knyttes sammen med et annet møterom, kanskje på en annen lokasjon tilogmed? Rom som er egnet for brainstorming, bør ha gode flater å skrive på.


 Adopsjon av teknologi krever innsats, uansett!

Kvalitet på møterommene krever prosesser på lik linje som ved innføring av andre systemer. Vi kan bidra med opplæring og on-boarding både av superbrukere og vanlige brukere. 

Avtal en tid med oss for se på muligheter og gå gjennom behov her!

ALLTID FØRST

Få vårt nyhetsbrev rett i e-posten.